У Вінницькій області затримали зловмисників, які напали на ДВК та намагалися заволодіти документацією

Затриманим загрожує до 7 років позбавлення волі
26 Жовтня, 09:29

У Вінницькій області поліція затримала зловмисників, які вчинили напад на дільничну виборчу комісію та намагалися заволодіти виборчою документацією.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Затриманими виявились 25 та 29-річні жителі села Нестерварка Тульчинського району. Раніше вони в поле зору поліції не потрапляли, а у момент вчинення правопорушення знаходились в стані алкогольного сп’яніння, - йдеться у повідомленні.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за статтями про “перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії” та про “погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

За такі правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.

Читайте також

Підозрювані затримані у процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення їм про підозру.

Так, вночі 26 жовтня в Тульчинському районі двоє чоловіків напали на виборчу комісію, яка після підрахунку голосів виходила з приміщення дільниці з виборчою документацією. Поліцейський, який здійснював охорону та супровід членів комісії, застосував зброю та викликав екіпаж поліції. Спільно з працівниками СБУ поліцейські затримали зловмисників. Наразі вони дають покази слідчим.

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.