У Вірменії оголосили дочасні парламентські вибори

Вибори у Вірменії відбудуться 20 червня
18 Березня, 18:49

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що через нестабільну внутрішню ситуацію, після консультацій з опозиційними фракціями в країні відбудуться дочасні парламентські вибори, які призначили на 20 червня.

Про це Пашинян написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Пашинян зокрема розповів, що провів зустріч з лідером опозиційної фракції "Процвітаюча Вірменія" Гагіком Царукяном, і вони відзначили, що найкращим виходом внутрішньополітичної кризи в країні стануть дострокові парламентські вибори.

Беручи до уваги бесіди, які я провів з президентом Вірменії, з фракцією "Мій крок", з лідером фракції "Просвітлена Вірменія" Едмоном Марукяном, 20 червня цього року відбудуться позачергові парламентські вибори в Республіці Вірменія, - заявив Пашинян.


Контекст. Наприкінці лютого у Вірменії загострилась політична криза.  25 лютого Генштаб Збройних сил Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення у кризовій ситуації.

Читайте також

Того ж дня Пашинян заявив про рішення звільнити з посади главу Генштабу Оніка Гаспаряна і заявив про "спробу державного перевороту". Президент Вірменії Армен Саркісян не звільнятиме керівника Генерального штабу Збройних сил країни Оніка Гаспаряна. Він відхилив прохання прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Як відомо, опозиція вважає Пашиняна винним у програші Азербайджану у війні за Нагірний Карабах. У країні проходили численні мітинги противників і прихильників нинішнього керівника уряду Вірменії.