Влаштували марш: у Вірменії опозиція вимагає відставки Пашиняна

Протестувальники йдуть колоною до будівлі Спеціальної слідчої служби
Влаштували марш: у Вірменії опозиція вимагає відставки Пашиняна
Протести у Вірменії
29 Грудня 2020, 15:44
читать на русском

У столиці Вірменії Єревані опозиція влаштувала масштабний марш та вимагає відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Його вважають винним у поразці в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє News.am.

Протестувальники вирушили від Празького парку в адміністративному районі Арабкір та пішли вулицями столиці. Учасники акції протесту вигукували: "Вірменія без Нікола! Нікол має піти!".

Силовики не затримують протестувальників та не заважають проведенню акції. Учасники маршу згодом планували піти до будівлі Спеціальної слідчої служби на вулиці Вагаршана.

Читайте також

Наразі протестувальники мітингують біля будинку депутата "Мій крок" Хайка Саргсяна. На думку опозиції, Саргасян побудував свій багатоповерховий будинок на гроші Пашиняна. Учасники акції протесту вимагають, щоб депутат відповів за будівництво цієї будівлі.

Нагадаємо, що в Єревані в останні тижні проходять акції протесту, організовані 17-ма опозиційними партіями, а також діячами культури і представниками інтелігенції з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Пашиняна. Політиків і пересічних громадян обурило підписання 9 листопада Пашиняном з лідерами Росії та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

22 грудня у центрі Єревана проходила багатотисячний мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Пашиняна і проведення позачергових виборів.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі"Вірменія та Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1