Вірменська опозиція оголосила ультиматум Пашиняну

Від прем'єр-міністра Вірменії вимагають залишити посаду
Вірменська опозиція оголосила ультиматум Пашиняну
Протести у Вірменії Фото: скрін з відео Sputnik-Вірменія
22 Грудня 2020, 15:44
читать на русском

22 грудня у центрі Єревана проходить багатотисячний мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Пашиняна і проведення позачергових виборів.

Під час акції опозиція розбила намети на площі Республіки та заявила, що дає чинній владі час до вечора, щоб відправити делегацію для обговорення майбутньої передачі повноважень.

В іншому випадку опозиціонери погрожують вивести громадян на безстроковий страйк.

Читайте також

Представники вірменської опозиції оголосили ультиматум прем'єр-міністру Вірменії та панівній парламентській фракції "Мій крок", повідомляє "Sputnik Вірменія".

За даними агентства, всього в мітингу беруть участь декілька тисяч осіб.

Окремі акції проходять також в інших частинах країни. Зокрема, велика група незадоволених заблокувала трасу Єреван - Ванадзор. Вони також вимагають від прем'єра написати заяву про звільнення.

Нагадаємо, у Вірменії на початку листопада почалися масові протести з вимогою відставки Пашиняна, який разом з лідерами Росії та Азербайджану підписав заяву про припинення боїв у Нагірному Карабасі. Опозиція сприйняла результат конфлікту як капітуляцію. Громадян, активістів та політиків обурило укладення миру з Азербайджаном.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі: "Вірменія та Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"