Президент Вірменії виступив за відставку Пашиняна та його уряду

Проведення дострокових парламентських виборів цілком можливе
Президент Вірменії виступив за відставку Пашиняна та його уряду
Армен Саркісян (Фото: офіційний сайт Національних зборів Вірменії)
17 Листопада 2020, 11:08
читать на русском

Президент Вірменії Армен Саркісян закликав до відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна та його уряду, а також виступив за проведення позачергових парламентських виборів через ситуацію з урегулюванням конфлікту у Нагірному Карабасі.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій у понеділок,  16 листопада, передає News.am.

Ми програли війну, яку нам нав'язали, як на полі бою, так і на дипломатичній та міжнародній публічній арені, - сказав президент Вірменії.

Саркісян вважає, що відставка уряду та нові вибори є "неминучими".

Впродовж кількох останніх днів я провів десятки політконсультацій та зустрічей з парламентськими та позапарламентськими силами, різними неурядовими організаціями та приватними особами, - сказав він.

За його словами, більшість погоджується в одному питанні: відставка прем’єр-міністра відповідно до Конституції та дострокові парламентські вибори.

Читайте також

Саркісян наголосив на тому, що його спостереження "спрямовані на подолання кризи в ці важкі дні".

Вірменський президент сподівається, що "всі політичні сили зрозуміють відповідальність моменту і гідно виконають свою частину історичної місії".

Нагадаємо, відповідно до тристоронньої угоди, Агдамський район повертається Азербайджану до 20 листопада. До 15 листопада Вірменія повертає Кельбаджарський район, а до 1 грудня - Лачинський район.

У ніч на 10 листопада після того, як прем'єр Вірменії Нікол Пашинян спільно з лідерами РФ і Азербайджану прийняв тристоронню заяву про припинення вогню і перекидання миротворців у Нагірний Карабах, а також про передачу низки районів в регіоні Азербайджану, у Вірменії почалися заворушення і протести. В Єревані угоду сприйняли як капітуляцію.

У столиці Вірменії тривають масові акції протесту з вимогою відставки Пашиняна.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі - "Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1