Вірменія і Азербайджан звинуватили одне одного в бойових діях

Кількість загиблих зросла
Вірменія і Азербайджан звинуватили одне одного в бойових діях
конфлікт у Нагірному Карабаху (фото: з відкритих джерел)
28 Вересня 2020, 14:42
читать на русском

Вірменія і Азербайджан звинуватили одне одного в черговій ескалації насильства в регіоні: Азербайджан заявляє про обстріли по мирних жителях, а Вірменія - про 200 поранених.

Як повідомляє АЗЕРТАДЖ, вірменські збройні сили завдали ударів по цивільному населенню Азербайджану - станом на ранок 28 вересня було госпіталізовано 26 мирних жителів із різними тілесними ушкодженнями.

За інформацією Міністерства оборони Азербайджану, вранці 28 вересня вірменська армія обстріляла  місто Тертер.

Читайте також

При цьому в Міноборони Вірменії заявляють, що бойові дії протягом ночі на понеділок відбувалися з різною інтенсивністю, повідомляє "Європейська правда".

Рано вранці противник відновив наступальні дії із застосуванням артилерії, бронетехніки, в тому числі важкої вогнеметної системи "ТОС". Вірменські підрозділи холоднокровно протистоять зазіханням азербайджанських ЗС, вживають відповідних заходів, завдаючи противнику значних втрат у живій силі і техніці, - заявила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Також в Міноборони Вірменії заперечили інформацію Азербайджану про загибель 550 вірменських військових.  Як повідомляє Радіо Азатутюн, загальна кількість поранених з вірменської сторони на даний момент становить близько 200 осіб. Про це в ході сьогоднішнього брифінгу заявив представник Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян.

Частина поранених доставлено в Єреван, - додав він.

Нагадаємо, що 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту. Вірменія оголосила мобілізацію і воєнний стан, а за ним і Азербайджан. Сполучені Штати Америки застерігають інші країни не втручатись у конфлікт в Нагірному Карабаху, оскільки це лише посилить регіональне напруження.