У ВООЗ розповіли, як правильно носити захисні маски

Маску необхідно носити незалежно від можливості дистанціюватися від інших людей
4 Грудня, 06:26 817

Всесвітня організація охорони здоров'я випустила оновлені рекомендації по використанню медичних масок. Зазначається, що людям слід носити маски поза приміщеннями, якщо неможливо дотримуватися дистанції як мінімум метр.

Документ опубліковано на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

У рекомендаціях ВООЗ також йдеться, що маску необхідно надягати в приміщеннях, таких як школи та магазини, якщо всередині не можна дотримуватися дистанції.

Читайте також

Крім цього, якщо приміщення не провітрюється належним чином, маску необхідно носити незалежно від можливості дистанціюватися від інших людей. Ці правила поширюються на дорослих і дітей старше 12 років.

  • Люди з груп ризику (літні та ті, що мають хронічні захворювання) повинні носити маску при неможливості дотримуватися дистанції.
  • Дітям до п'яти років не рекомендується носити маску.
  • Для дітей трохи старшого віку - від 6 до 11 років - носіння маски рекомендовано виходячи з епідеміологічної ситуації та вміння дитини користуватися маскою, а також можливості контролю з боку дорослого.

Вироби з клапанами на респіраторах в цілому не рекомендується використовувати, оскільки вони не фільтрують повітря, що видихається. Найкраще носити тришарові маски, які при цьому зроблені з "дихаючих" тканин.

Читайте також

Крім того, ВООЗ не радить використовувати й захисні пластикові лицьові екрани, оскільки вони забезпечують тільки захист очей і не рятують від бризок під час кашлю або чхання. Разом з тим краще носити екран, ніж нічого, - додали в організації.

Не користуватися маскою безпечно лише при заняттях спортом, - наголошують у ВООЗ.

Як передає Reuters, представник ВООЗ Маргарет Харріс заявила, що ці рекомендації стали одними з найсерйозніших змін в керівництві по носінню масок.

Нагадаємо, раніше ВООЗ розширила перелік місць, в яких необхідні маски.