ВООЗ розширила перелік місць, в яких необхідні маски

У ВООЗ рекомендують носити маски у будь-яких випадках, коли неможливо дотримуватися соціальної дистанції
ВООЗ розширила перелік місць, в яких необхідні маски
Карантин (Фото: Flicr)
2 Грудня 2020, 16:21
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оновила інструкцію щодо використання медичних масок під час пандемії коронавірусу.

Нову інструкцію оприлюднили на сайті ВООЗ.

ВООЗ рекомендує людям носити маски поза приміщеннями, якщо неможливо дотримуватися безпечної соціальної дистанції як мінімум один метр. Маску також необхідно надягати в  приміщеннях шкіл і магазинів, якщо всередині не можна дотримуватися дистанції.

Людям з хронічними захворюваннями, а також пенсіонерам обов`язково носити маску, так само як і дітям до 5 років. Рішення про використання маски дитиною від 6 до 11 років приймається залежно від ситуації. Якщо приміщення не провітрюється, маску потрібно носити незалежно від дистанції.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві, на вулиці Басейній, у п'ятницю, 27 листопада, чоловік в стані алкогольного сп'яніння неадекватно та агресивно відреагував на зауваження працівника аптеки про відсутність захисної маски. Коли охорона вивела чоловіка з приміщення, він дістав пістолет та вистрілив в асфальт. Чоловіку загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Аналогічна ситуація трапилася у Луцьку. Біля супермаркету чоловік без маски влаштував сутичку з поліціянтами. В результаті постраждав один з правоохоронців. Правоохоронці повідомили чоловікові про те, що він порушує встановлені карантинні норми. Але він не дослухався до зауважень, і більше того почав чинив опір патрульним.