Зірвав шеврон та рацію: у Луцьку чоловік без маски накинувся на патрульних

Чоловік приїхав до магазину на дорогому авто та припаркувався на місці для інвалідів
Зірвав шеврон та рацію: у Луцьку чоловік без маски накинувся на патрульних
Захисна маска (фото: Pexels)
27 Листопада 2020, 08:02
читать на русском

У Луцьку біля супермаркету чоловік без маски влаштував сутичку з поліцейськими. В результаті постраждав один з правоохоронців.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Волинської області.

Екіпаж патрульних отримав повідомлення про те, що на вулиці Конякіна відбувається конфлікт між заявником та працівниками супермаркету. Поліцейські, які прибули на місце події, встановили, що заявник перебував в супермаркеті без засобів індивідуального захисту, тому працівники супермаркету відмовили йому в обслуговуванні, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Правоохоронці повідомили чоловікові про те, що він порушує встановлені карантинні норми. Але він не дослухався до зауважень, і більше того почав чинив опір патрульним.

Шарпав за форму, зірвав шеврон, рацію та боді-камеру. Внаслідок сутичок, один із патрульних звернувся до медичного закладу, - розповіли у відомстві.

Зазначається, що 35-річний чоловік приїхав до магазину на автомобілі Mercedes-Benz S 350 і припаркувався на місці для водіїв з інвалідністю.

Патрульні склали на чоловіка адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 44-3 (Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту) та за ч. 5 ст. 122 (Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях для водіїв з інвалідністю) КУпАП.

Читайте також

Нагадаємо, що 19 листопада президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) підписав закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму. Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.

Поліціянтам дозволили штрафувати порушників просто на місці, а не передавати матеріали до суду.

21 листопада закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму, набрав чинності.

Своєю чергою, Міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що у період з 21 по 24 листопада в Україні склали 2 111 постанов про накладання штрафів за відсутність у громадян захисних масок у громадських місцях.

1