Відсьогодні українців без масок в громадських місцях штрафуватимуть

Вступив у дію новий закон, підписаний президентом
Головне
Відсьогодні українців без масок в громадських місцях штрафуватимуть
Карантин, Україна, люди с масках (фото: УНІАН)
21 Листопада 2020, 07:10
читать на русском

Закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму, опубліковано у парламентській газеті "Голос України".

Це означає, що в Україні з суботи, 21 листопада, правоохоронці та уповноважені особи матимуть право штрафувати за неносіння маски в громадських місцях.

Згідно із законом, штрафуватимуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надітих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Розмір штрафу становитиме від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн). Штрафи можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліціянти, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Читайте також

Як відомо, на поточному тижні в Україні один за одним реєструвалися рекордні випадки виявлення нових хворих на коронавірус. Зокрема, 19 листопада зареєстрували 13 357 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 20 листопада зафіксовано 14 575 нових випадків COVID-19 .

19 листопада президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) підписав закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму. Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.

Поліціянтам дозволили штрафувати порушників просто на місці, а не передавати матеріали до суду.