Українців без масок штрафуватимуть без суду: Зеленський підписав закон

За перебування у громадських місцях без маски доведеться сплатити від 170 до 255 грн
Головне
Українців без масок штрафуватимуть без суду: Зеленський підписав закон
Карантин, Україна, люди с масках (фото: УНІАН)
19 Листопада 2020, 13:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє поліцейським штрафувати порушників маскового режиму.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.

Поліцейським дозволили штрафувати порушників просто на місці, а не передавати матеріали до суду.

Читайте також

Нагадаємо, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Шупика Федір Лапій висловив думку, що зростання кількості випадків коронавірусу і введення жорсткого карантину неминуче.

Днями фахівці Київської школи економіки проаналізували ситуацію з COVID-19 в Україні та дійшли висновку, що карантин вихідного дня не зупинить хвилю поширення коронавірусної недуги, тому Україні доведеться вдатися до жорсткого локдауну.

Як відомо, сьогодні зареєстрували чергові сумні коронавірусні рекорди. 13 357 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 додалося в Україні станом на 19 листопада 2020 року. Зокрема, захворіли 539 дітей та 673 медпрацівники. Також за минулу добу госпіталізували 1 531 людину. Летальних випадків – 257, а одужало 7 400 людей. За добу здійснили 64 402 тестувань.

1