"Депутатів це також стосується": Зеленський закликав українців носити захисні маски

За словами президента, адаптивний карантин був необхідний для відновлення економіки України
Головне
"Депутатів це також стосується": Зеленський закликав українців носити захисні маски
Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський під час послання до Верховної Ради України наголосив, що адаптивний карантин не скасовує елементарних правил захисту від коронавірусної інфекції COVID-19.

Виступ президента транслював парламентський телеканал.

Протидія COVID-19 триває. Рекорди з кількості хворих фіксуються у світі щодня, на жаль, Україна - не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки України, - сказав він.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) також нагадав про важливість носіння захисних масок.

Я хочу звернутись до всіх громадян України, які, незважаючи, на страшні щоденні цифри: або взагалі не носять маски, або роблять це "для галочки". Маска на вашому обличчі - це безпека інших людей, - заявив президент.

Він також додав, що депутатів це також стосується.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили 113 летальних випадків від ускладнень викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19.

У світі станом на понеділок, 19 жовтня, зафіксовано 40,28 мільйона випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19.

Водночас більш як 30,1 мільйона людей вже подолали хворобу.

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують зростання смертності від коронавірусу в Європі в 4-5 разів у порівнянні з квітневими показниками. Нові випадки зараження COVID-19 в Європі ростуть в геометричній прогресії, але сьогоднішня ситуація сильно відрізняється від весняної.

1