Вчені дізналися, чи ефективна захисна маска у боротьбі з коронавірусом

Носіння масок не може повністю запобігти передачі вірусів, однак може суттєво зменшити можливості для передачі - вчені
Важливо
Вчені дізналися, чи ефективна захисна маска у боротьбі з коронавірусом
дезінфектор від коронавірусу (фото: pexels)
22 Жовтня 2020, 20:00
читать на русском

Дослідники з Японії підтвердили ефективність масок в боротьбі з коронавірусом. Для цього вони використовували справжні коронавіруси і манекени.

До таких висновків дійшла група науковці з Токійського університету на чолі Каваокі Йошіхіро, повідомляє видання NHK.

Науковці  для дослідження використали два манекени - один манекен "чхав", а інший за допомогою спеціальних механізмів "вдихав" повітря, імітуючи таким чином дихання людини.

Коли науковці одягли на другий манекен маску з тканини, то кількість вірусів, які він поглинув зменшилася на 17%. Хірургічна маска виявилась ефективнішою - манекен поглинув на 47% менше вірусів. Найбільш ефективним виявився респіратор N95. Він зменшив кількість вірусів, які поглинув манекен на 79%.

Коли дослідники вдягли тканинну маску на манекен, який поширює віруси, то кількість вірусів, які він поширює, зменшилася на 70%.

Читайте також

Як стверджує професор Каваокі, носіння масок не може повністю запобігти передачі вірусів, однак може суттєво зменшити можливості для передачі.

Наше дослідження в лабораторних умовах з використанням справжніх коронавірусів довело, наскільки важливо носити маску, - заявив професор.

Нагадаємо, що у Норвегії виявили нову небезпечну мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яку знайшли у восьми місцевих жителів в місті Тронхейм у період з 16 по 18 жовтня.

1