Степанов повідомив, скільки українців оштрафували за відсутність масок

З 21 по 24 листопада в Україні склали вже 2 111 протоколів
Степанов повідомив, скільки українців оштрафували за відсутність масок
Максим Степанов Фото: Фейсбук
25 Листопада 2020, 11:01
читать на русском

У період з 21 по 24 листопада в Україні склали 2 111 постанов про накладання штрафів за відсутність у громадян захисних масок у громадських місцях. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

Уже 4 дні, з суботи, з 21 листопада діє в нашій країні закон про накладання адміністративної відповідальності – штрафів – за неносіння масок у громадських місцях. За цей час було складено вже 2 111 постанов про накладання штрафів безпосередньо на місці. Усі ці дії покликані зберегти ваше здоров'я і здоров’я ваших близьких, - зазначив міністр (досьє Степанова).

Читайте також

Він зазначив, що носіння масок обов'язкове у громадських місцях, якщо людина йде сама по вулиці - то в носінні маски необхідності немає.

19 листопада президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) підписав закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму. Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.

Поліціянтам дозволили штрафувати порушників просто на місці, а не передавати матеріали до суду.

21 листопада Закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму, набрав чинності.