Поганий приклад заразний: чому Зеленський ходить без маски

Ірина Мещерякова

Журналіст

Поганий приклад заразний: чому Зеленський ходить без маски
Президент Зеленський у масці (фото: УНІАН)
27 Листопада 2020, 14:46
читать на русском
Поки в країні щодня нові рекорди захворюваності на коронавірус, президент ходить без захисної маски

Вчора президент України Володимир Зеленський вперше після того, як виписався з лікарні після коронавірусу, вийшов в люди. У свою першу робочу поїздку він відправився до Дніпропетровської області.

Там Зеленський взяв участь в церемонії прощання з генеральним директором КБ "Південне" Олександром Дегтяревим, який помер від коронавірусу.

Після цього президент поїхав до Кривого Рогу в гості до своїх батьків. Він зробив фото з мамою (70 років) і татом (73 роки) на кухні. На ньому видно, що Зеленський сидить за столом з літніми батьками без маски.

Зеленський з батьками (фото: Facebook)

Який приклад простим українцям подає глава держави? Адже медики протягом 9 місяців просять не наражати на небезпеку своїх близьких. Дорослих дітей просять не відвідувати батьків і не водити онуків у гості. Адже діти, якщо і хворіють в легшій формі, то заражають своїх рідних.

У всіх країнах не пускають відвідувачів до будинків для людей похилого віку. А щоб просто обійняти своїх рідних, вішають плівку, щоб не кашляти на родичів.

Обійми з літніми родичами через плівку (фото: Getty)

А президент, не встигнувши отримати негативний тест на коронавірус, йде до батьків без маски.

Як жителі нашої країни можуть запам'ятати, що потрібно поважати себе і оточуючих і одягати маску в громадських місцях, якщо навіть президент, який вже перехворів на коронавірус не може ходити у масці.

І якщо самому Зеленському все одно чи захворіють його батьки, то жителям країни і тим паче. Але коли глави інших країн порушують карантин, то вони йдуть у відставку, адже те, як вони поводяться в суспільстві це важливо. Але нам до такого ще далеко.

Все б нічого, але Зеленський не носив маску там, де слід було навіть на початку пандемії.

Під час першого жорсткого карантину президент навіть заробив штраф, коли в Хмельницькому зайшов в кафе і всередині приміщення зняв маску. Якраз тоді, коли всі заклади в Україні були закриті, власники бізнесів втрачали сотні тисяч. А президент просто зайшов в кафе, випив кави і сидів без маски разом зі своїми підлеглими. Тоді головний санітарний лікар Віктор Ляшко говорив, що нічого страшного немає, адже Зеленський глава держави.

Зеленський в кафе у Хмельницькому (фото з відкритих джерел)

Коли президент поїхав на Донбас, він теж порушив масковий режим. Він вирішив показати: як він близький до народу і зайшов до продуктового магазину в Бахмуті.

Там він сфотографувався з жінкою, яка стягнула маску з обличчя, а він теж зняв маску з носа.

Зеленський в супермаркеті (фото з відкритих джерел)

В черговий раз виникає питання: чому президенту можна, а нам не можна.

Чому українці повинні платити штраф за перебування в громадських місцях без маски, а президент виконує ці правила під настрій? Можливо, цей лікарняний президента через коронавірус буде не останнім.

1