У ВООЗ заявили, що жодна вакцина досі не зареєстрована

Заявка на реєстрацію вакцини в США може бути подана вже в листопаді
19 Листопада, 14:10

Жодна вакцина від коронавірусу ще не пройшла остаточну реєстрацію. Лише чотири вакцини знаходяться на фінальній стадії розробки.

Про це директор управління Всесвітньої організації охорони здоров'я по Східному Середземномор'ю Ахмед аль-Мандара заявив у ході онлайн-брифінгу, передає РБК-Україна.

Чотири вакцини знаходяться на фінальній стадії розробки, але остаточно не зареєстрована жодна з них, - зазначив аль-Мандара.

Читайте також

Вакцину AZD1222 від AstraZeneca розробляє група молекулярних біологів і медиків з Національного інституту здоров'я США та Оксфордського університету. Вона заснована на аденовірусі шимпанзе, безпечному для людини патогенні, здатному проникати в клітини людей, але не розмножуватися у них.

А вакцина від COVID-19 американо-німецького виробництва від компаній Pfizer і BioNTech демонструє ефективність понад 90% у процесі третього етапу клінічних досліджень. У випробуваннях препарату брали участь 43,5 тисячі добровольців, що раніше не хворіли на коронавірусну інфекцію. Заявка на реєстрацію вакцини в США може бути подана вже в листопаді.

Нагадаємо, що американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою та тяжкою формами коронавірусу.