Американська компанія закінчила випробування найефективнішої вакцини від COVID-19

Компанія планує виготовити 50 млн доз
Американська компанія закінчила випробування найефективнішої вакцини від COVID-19
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
18 Листопада 2020, 15:32
читать на русском
Американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою та тяжкою формами коронавірусу.

Про це повідомляє The New York Times.

Водночас розробники повідомили про відсутність у вакцини серйозних побічних ефектів та значну результативність в імунізації осіб похилого віку. Так, вакцина Pfizer на 94% ефективна для осіб старшого віку.

Читайте також

Наразі Pfizer та BioNTech протягом кількох днів збираються подавати результати останнього етапу випробування своєї двохдозної вакцини на затвердження Управління з продовольства і медикаментів США (FDA). Після реєстрації вакцини у FDA компанії планують виготовити 50 млн доз препарату до кінця 2020 року.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

У третій фазі випробуваннях взяли участь майже 44 тис. добровольців різного етнічного походження, віку та статі. Зазначається, що люди однакового етнічного походження виявились однаково захищеними.