У ВООЗ заявили, що жодна вакцина досі не зареєстрована

Заявка на реєстрацію вакцини в США може бути подана вже в листопаді
У ВООЗ заявили, що жодна вакцина досі не зареєстрована
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
19 Листопада 2020, 14:10
читать на русском

Жодна вакцина від коронавірусу ще не пройшла остаточну реєстрацію. Лише чотири вакцини знаходяться на фінальній стадії розробки.

Про це директор управління Всесвітньої організації охорони здоров'я по Східному Середземномор'ю Ахмед аль-Мандара заявив у ході онлайн-брифінгу, передає РБК-Україна.

Чотири вакцини знаходяться на фінальній стадії розробки, але остаточно не зареєстрована жодна з них, - зазначив аль-Мандара.

Читайте також

Вакцину AZD1222 від AstraZeneca розробляє група молекулярних біологів і медиків з Національного інституту здоров'я США та Оксфордського університету. Вона заснована на аденовірусі шимпанзе, безпечному для людини патогенні, здатному проникати в клітини людей, але не розмножуватися у них.

А вакцина від COVID-19 американо-німецького виробництва від компаній Pfizer і BioNTech демонструє ефективність понад 90% у процесі третього етапу клінічних досліджень. У випробуваннях препарату брали участь 43,5 тисячі добровольців, що раніше не хворіли на коронавірусну інфекцію. Заявка на реєстрацію вакцини в США може бути подана вже в листопаді.

Нагадаємо, що американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою та тяжкою формами коронавірусу.

1