У яких випадках скеровують до ТЦК через застосунок Резерв+

Застосунок Резерв+ скеровує на візит до ТЦК у двох випадках
У яких випадках скеровують до ТЦК через застосунок Резерв+
Резерв+
28 Червня 2024, 19:22
читать на русском

В Україні триває кампанія з оновлення військово-облікових даних для чоловіків віком 18-60 років.

Більшість громадян оновлюють свої дані через додаток "Резерв+", але у певних випадках додаток не може автоматично згенерувати необхідний електронний військово-обліковий документ. У таких ситуаціях громадянам потрібно особисто відвідати ТЦК для подачі інформації.

За словами офіцера відділення реагування на кіберінциденти Управління інформаційних технологій Міноборони України Ігоря Реви для "Інформатора", додаток "Резерв+" направляє на візит до ТЦК у двох випадках:

  1. Відсутність відмітки у реєстрі "Оберіг". Якщо людина не має позначки про перебування на військовому обліку або дані введені некоректно.
  2. Порушення військового обліку. Якщо зафіксовано порушення в облікових даних.

У обох випадках необхідно особисто прийти до ТЦК з відповідними документами. Після перевірки даних у ТЦК, працівник вносить коректні відомості до електронного реєстру, що дозволяє "Резерв+" генерувати електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу, як і паперовий аналог.

"Після явки у ТЦК обидва ці кейси мають бути вирішені, про що оператор ТЦК має обовʼязково відмітити в електронному реєстрі. Після цього, оновивши документ у застосунку, людина отримує військово-обліковий документ в електронній формі, який має таку ж юридичну силу", - зауважив Рева.

Якщо після відвідин ТЦК "Резерв+" все ще не може знайти інформацію про особу, це може бути пов'язано з помилками в індивідуальному податковому номері (ІПН) або дублюванням інформації після внесення даних працівниками ТЦК. У такому випадку проблему можна вирішити, подавши відповідну заявку через додаток "Резерв+".

Важливі новини про мобілізацію в Україні

Громадяни, які не оновлять свої дані у ТЦК до 16 липня, можуть бути оштрафовані, їхні права на керування автомобілем можуть бути обмежені, рахунки блоковані, а майно конфісковане. На оплату штрафу відводиться 15 днів. Після завершення 60-денного періоду оновлення даних, військовозобов'язаним будуть надходити повістки поштою. Документ вважатиметься врученим навіть якщо рекомендований лист повернувся.

Також не вдасться постійно ухилятися від мобілізації, сплачуючи лише штрафи за неоновлені дані. Штраф не звільняє від військового обов'язку, а за злісне ухилення від мобілізації може наступити кримінальна відповідальність.

Читайте також

1