Україна отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life для рятувальників

За межами Євросоюзу Україна буде першою, що матиме доступ до послуги
13 Лютого, 16:09

Україна першою з держав за межами Євросоюзу отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life для рятувальників.

Про це повідомив департамент комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів України, передає Урядовий портал.

Так, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) привітав наміри ЄС надати Україні — першій країні за межами ЄС — доступ до навігаційної послуги Safety of Life для українських рятувальних служб, аеропортів та транспорту.

Таке рішення ухвалили за підсумками візиту до Брюсселя Шмигаля, який очолював українську делегацію і брав участь у засіданні Ради асоціації Україна - Євросоюз.

Також 11 лютого прем’єр-міністр обговорив з виконавчою віцепрезиденткою Європейської комісії у справах Європи, придатної до цифрової ери, Маргрет Вестагер співпрацю України та ЄС у цифровій сфері, кібербезпеці та промисловості.

Читайте також

За словами Шмигаля, уряд України послідовно працює над цифровою трансформацією та подякував Єврокомісії за підтримку урядових ініціатив, зокрема, сприяння розвитку електронного урядування в Україні.

Наша мета — інтеграція України до Єдиного цифрового ринку ЄС, - сказав він.

Глава уряду подякував ЄС за зусилля щодо організації експертної місії з попереднього оцінювання української інфраструктури якості.

Нагадаємо, що Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 50 мільйонів євро на закупівлю вакцини від коронавірусу і 270 мільйонів євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль".