Україна отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life для рятувальників

За межами Євросоюзу Україна буде першою, що матиме доступ до послуги
Україна отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life для рятувальників
Денис Шмигаль та Маргрет Вестагер (фото: kmu.gov.ua)
13 Лютого 2021, 16:09
читать на русском

Україна першою з держав за межами Євросоюзу отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life для рятувальників.

Про це повідомив департамент комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів України, передає Урядовий портал.

Так, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) привітав наміри ЄС надати Україні — першій країні за межами ЄС — доступ до навігаційної послуги Safety of Life для українських рятувальних служб, аеропортів та транспорту.

Таке рішення ухвалили за підсумками візиту до Брюсселя Шмигаля, який очолював українську делегацію і брав участь у засіданні Ради асоціації Україна - Євросоюз.

Також 11 лютого прем’єр-міністр обговорив з виконавчою віцепрезиденткою Європейської комісії у справах Європи, придатної до цифрової ери, Маргрет Вестагер співпрацю України та ЄС у цифровій сфері, кібербезпеці та промисловості.

Читайте також

За словами Шмигаля, уряд України послідовно працює над цифровою трансформацією та подякував Єврокомісії за підтримку урядових ініціатив, зокрема, сприяння розвитку електронного урядування в Україні.

Наша мета — інтеграція України до Єдиного цифрового ринку ЄС, - сказав він.

Глава уряду подякував ЄС за зусилля щодо організації експертної місії з попереднього оцінювання української інфраструктури якості.

Нагадаємо, що Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 50 мільйонів євро на закупівлю вакцини від коронавірусу і 270 мільйонів євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль".