Україна отримає 320 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку

Кошти підуть на закупівлю вакцин і реконструкцію аеропорту "Бориспіль"
Головне
Україна отримає 320 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку
Україна підписала угоду з ЄІБ (Фото: Денис Шмигаль Телеграм)
12 Лютого 2021, 17:11
читать на русском

Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 50 мільйонів євро на закупівлю вакцини від коронавірусу і 270 мільйонів євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Сьогодні, 12 лютого українські урядовці підписали відповідні домовленості з президентом ЄІБ Вернером Хойєром у штаб-квартирі Банку в Люксембурзі. Кошти будуть виділені з уже наявного проєкту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

Україна отримає 50 млн євро від Європейського інвестиційного банку на закупівлю вакцин для населення та сучасного холодильного обладнання для мережі центрів вакцинації, - зокрема написав глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Також ЄІБ надасть Україні 270 млн євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль". Кошти будуть спрямовані на покращення енергоефективності, авіаційної безпеки та операційної стійкості летовища. Співпраця з ЄІБ дозволить збільшити пасажиропотік до 56 мільйонів у 2040 році.

Читайте також

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури.

1