Україна отримала другий військовий вантаж від США - відео

Важливо
Загальна вартість допомоги від уряду США 60 млн доларів
Важливо
18 Жовтня, 14:33 370

До України прибув другий військовий вантаж від США з медичними засобами, зброєю та боєприпасами.

Про це заявив полковник медичної служби, уповноважений командування Збройних сил України Олександр Матійчук в етері телеканалу "Дом".

Цього разу Україна отримала медичне обладнання, зброю, боєприпаси та засоби спостереження радіолокації. При цьому загальна вартість допомоги від уряду США становить 60 млн доларів.

З метою досягнення повної сумісності Збройних сил України з країнами-членами НАТО, Кабінетом міністрів узгоджена і підтримана ініціатива президента України Володимира Зеленського з постачання медичного майна і озброєння з боєприпасами. Сьогодні здійснюється розвантаження другої партії товарів, які надійшли в межах даної угоди, - зазначив Матвійчук.

Цей міжнародний вантаж від США надісланий в рамках реалізації угоди про надання додаткової безпекової допомоги, яку було укладено під час поїздки президента України Володимира Зеленського до Америки.

Нагадаємо, що ввечері 10 жовтня Україна отримала перші вантажі додаткової безпекової допомоги від уряду США в рамках угоди, яка була досягнута під час поїздки президента Володимира Зеленського. Зокрема медичне майно, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження.

Читайте також