В ОП розповіли про залучення США до переговорів щодо Донбасу

Але попереду ще візит Зеленського до Вашингтону
В ОП розповіли про залучення США до переговорів щодо Донбасу
Михайло Подоляк (фото: facebook.com/mpodolyak2)
23 Червня 2021, 19:56
читать на русском

У липні-серпні можуть бути новини про залучення США до переговорів щодо конфлікту на Донбасі. Після того, як президент Володимир Зеленський відвідає Вашингтон.

Про це заявив радник глави Офісу президента з антикризових комунікацій Михайло Подоляк в інтерв'ю "Главкому".

Він нагадав, що днями зустрілись президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін. Але ще до цього Україна попрохала Вашингтон приєднатися до процесу переговорів про припинення війни на Донбасі.

Вже заявлено про те, що американська сторона в комунікації з представниками України визначиться, яким може бути внесок США. У липні відбудеться візит президента Володимира Зеленського до Вашингтона. Тому саме в такому таймінгу - липень-серпень - можливі новини щодо цих переговорів, - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, що 18 червня видання Politico заявило, що США тимчасово заморозили надання Україні пакету військової допомоги. За інформацією цих джерел, Рада нацбезпеки США призупинила реалізацію цих заходів після того, як Росія оголосила про відвід своїх військ від кордону з Україною, а також у зв'язку з підготовкою до переговорів Джо Байдена і Володимира Путіна.

Втім, Сполучені Штати Америки не припиняли військової допомоги Україні, яка мала стати відповіддю на розгортання російських військ біля українських кордонів.

Читайте також

1