США тимчасово заморозили військову допомогу Україні – ЗМІ

Вартість замороженого пакета становить майже 100 мільйонів доларів
Головне
США тимчасово заморозили військову допомогу Україні – ЗМІ
Прапор США (фото: Pexels)
18 Червня 2021, 21:48
читать на русском

США тимчасово заморозили надання Україні пакету військової допомоги, яка мала стати відповіддю на розгортання російських військ біля українських кордонів.

Про це пише видання Politico з посиланням на чотири анонімні джерела.

За інформацією цих джерел, вартість запланованого пакета допомоги, включаючи летальні озброєння, становила майже сто мільйонів доларів.

Рада нацбезпеки США призупинила реалізацію цих заходів після того, як Росія оголосила про відвід своїх військ від кордону з Україною, а також у зв'язку з підготовкою до переговорів Джо Байдена і Володимира Путіна (досьє Володимира Путіна).

Раніше видання The Washington Post також з посиланням на джерело повідомляло, що ухвалили рішення відкласти надання допомоги Україні після того, як Росія почала скорочувати чисельність військ на кордоні, однак пакет допомоги все ще може бути переданий Україні в разі, якщо Росія почне розширювати свою військову присутність на кордоні.

Крім того, зазначалося, що пакет допомоги в розмірі 150 млн доларів, виділення якого затвердило Міноборони США 14 червня, не заморожуватимуть.

Нагадаємо, на початку березня США оголосили про виділення Україні 125 млн доларів допомоги. Зокрема, йшлося про передання двох малих бойових катерів Mark IV, контрбатарейних радарів, тактичного обладнання та обладнання для медичної допомоги військовим.

Тоді ж зазначалося, що умовою для виділення наступних 150 мільйонів доларів є спільне підтвердження Міноборони США й Держдепартаменту того факту, що Україна досягла достатнього прогресу в ключових оборонних реформах.

Читайте також

1