Міноборони США надасть Україні 150 мільйонів доларів військової допомоги

Це вже другий пакет допомоги, а перший вартує 125 мільйонів доларів
Головне
Міноборони США надасть Україні 150 мільйонів доларів військової допомоги
Прапор США (фото: Pexels)
12 Червня 2021, 14:05
читать на русском

Міністерство оборони США надасть Україні пакет військової допомоги на 150 мільйонів доларів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони США.

Новий пакет охоплює постачання військового обладнання, військовий вишкіл й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

У відомстві уточнили, що до пакета входять протиартилерійські радари, засоби протидії ворожим безпілотникам, захищені засоби зв’язку, засоби радіоелектронної боротьби, медичне спорядження тощо.

Пентагон також закликав Україну продовжувати реформувати оборонний сектор для досягнення сумісності з принципами демократичного цивільного контролю над військовими силами, ухваленими в межах НАТО.

Нагадаємо, на початку березня США оголосили про виділення Україні 125 млн доларів допомоги. Зокрема, йшлося про передання двох малих бойових катерів Mark IV, контрбатарейних радарів, тактичного обладнання та обладнання для медичної допомоги військовим.

Тоді ж зазначалося, що умовою для виділення наступних 150 мільйонів доларів є спільне підтвердження Міноборони США й Держдепартаменту того факту, що Україна досягла достатнього прогресу в ключових оборонних реформах.

Читайте також

1