Єрмак закликав США активніше сприяти припиненню війни на Донбасі

У президента поінформували Америку про ескалацію ситуації на Сході
Головне
Єрмак закликав США активніше сприяти припиненню війни на Донбасі
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
30 Березня 2021, 08:13
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, Єрмак подякував Штатам за політику з підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Ми високо цінуємо нещодавні сильні заяви президента Джо Байдена та представників вашої адміністрації щодо Криму. Для нас є дуже важливим підтвердження політики США щодо невизнання спроби анексії Криму, засудження незаконної окупації півострова, а також підтримка нашої ініціативи "Кримська платформа", – сказав він.

Читайте також

Крім того, Єрмак розповів Саллівану про безпекову ситуацію на лінії розмежування на Донбасі. Він відзначив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

Керівник ОП додав, що США могли б відіграти більш активну роль у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни на Донбасі.


Нагадаємо, що глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що перемовини щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжує блокувати Росія.

За словами першого президента України, що якщо на зустрічі країн "нормандського формату" будуть присутні представники Сполучених Штатів або навіть повноцінне включення США у цей формат, то це зможе змусити Росію рахуватися з інтересами інших сторін.

1