США могли б дати "нормандського формату" більше впливу і сили – Кравчук

Росія боїться тільки Штатів
Важливо
США могли б дати "нормандського формату" більше впливу і сили – Кравчук
Фото: Посольство України в США
13 Березня 2021, 08:33
читать на русском

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що якщо на зустрічі країн "нормандського формату" будуть присутні представники Сполучених Штатів або навіть повноцінне включення США у цей формат, то це зможе змусити Росію рахуватися з інтересами інших сторін.

Про це повідомляє видання Інтерфакс.

Росія має такий характер. Вона ніколи не слухає тих, кого вона не боїться ... А єдина країна в світі, з якою вона буде вважатися, і Байден (президент США Джозеф Байден – ред.) сказав, що він не дозволить більше Росії порушувати норми міжнародного права щодо України, нехтуючи її суверенітетом, територіальною цілісністю і незалежністю. Таким чином, присутність там (на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" – ред.) Сполучених Штатів Америки могло б дати "нормандського формату" більше впливу і сили, - зазначив Кравчук.

Читайте також

За його словами (досьє Кравчука), на зустрічі обов'язково повинен бути офіційний представник США, незалежно від того, чи буде це президент країни Джо Байден, віце-президент, держсекретар або будь-хто інший.

Нагадаємо, раніше Кравчук заявив, що саміт у нормандському форматі планують провести у квітні, однак його точна дата поки що невідома.

1