Зеленський розповів, що робитиме, якщо "Нормандська четвірка" не збереться

Президент пообіцяв не допустити відтермінування переговорів щодо Донбасу
Головне
Зеленський розповів, що робитиме, якщо "Нормандська четвірка" не збереться
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
9 Березня 2021, 14:06
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв зустрітися з кожним лідером "Нормандської четвірки", якщо засідання буде відтерміновуватися.

Про це глава держави сказав журналістам після участі у форумі "Україна 30".

Зеленський сказав, що готовий зустрітися з кожним лідером держав-учасниць Нормандського формату окремо у разі, якщо затягуватиметься зустріч "Нормандської четвірки".

Читайте також

У будь-якому разі готується Нормандська зустріч. Вона повинна бути. Я від себе скажу: не буде зустрічі у Нормандському форматі, я знайду формат, коли зустрінуся з кожним із лідерів "Нормандської четвірки". Якщо гора не йде до Магомета – нічого страшного, я зустрінуся з кожним з них окремо. Відтерміновувати постійно розв'язання цього важливого питання не вийде, - сказав президент.


Контекст. Лідери "нормандської четвірки" (президенти Німеччини, Франції, Росії та України) востаннє зустрічалися у грудні 2019 року в Парижі.

Голова ОБСЄ Анн Лінде заявила, що Україна виконала усі умови для проведення нормандського саміту за участю лідерів Росії, Німеччини та Франції, тим часом як Росія не виконала своїх зобов'язань.