Весь Донбас є територією України - влада США

Процедура виборів не може проводитися без забезпечення належної безпеки кордонів
Весь Донбас є територією України - влада США
Прапор США
17 Жовтня 2020, 03:10
читать на русском
США підтримують позицію України, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть проводитися тільки після повернення контролю над українсько-російським кордоном та забезпечення відповідних умов безпеки в регіоні.

Про це заявив у п'ятницю під час прямого включення Вашингтон-Київ на тему врегулювання на Донбасі заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

Процедура виборів не може проводитися без забезпечення належної безпеки кордонів. Для того, щоби відбулися вибори, потрібна наявність відповідних умов, - зазначив представник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати підтримують територіальну цілісність України, наголосивши, що "весь Донбас є територією України".

Читайте також

Кент також зауважив, що можливість розв'язати будь-який конфлікт існує завжди – для цього потрібна лише політична воля сторін.

Політичне бажання в Києві є, і його не бракує, - зауважив він.

Кент нагадав, що саме з російського боку немає зрушень у виконанні Мінська, через що були введені санкції США і ЄС, які продовжуються періодично за відповідною процедурою. А зараз в Європі вводять додаткові обмеження проти РФ за будівництво мосту через Керченську протоку.

Важливо не те, що ми додаємо більше стимулів, аби подивитися, чи змінить Росія поведінку, а те, що ми мусимо зберігати єдність, - підкреслив представник США.

Нагадаємо, що глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який уже "лежить на столі" й очікує "відповіді від наших візаві".

1