Верховна Рада не переглядатиме постанову про місцеві вибори

Тому вибори не будуть проводити на непідконтрольних територіях України
Верховна Рада не переглядатиме постанову про місцеві вибори
Вибори в Україні (фото: volyninfo)
14 Вересня 2020, 15:40
читать на русском

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що Верховна Рада не буде переглядати постанову про проведення місцевих виборів. Про це він повідомив під час брифінгу після погоджувальної ради.

"Станом на сьогодні, на цьому пленарному тижні жодних постанов про зміни постанови про оголошення виборів, яка вже була схвалена Верховною Радою, немає. Додаткової інформації про те, хтось щось комусь обіцяв чи не обіцяв, тим більше доручень Верховній Раді, немає. Вона працює самостійно, і так буде далі", — заявив він.

За словами Разумкова, автор цієї постанови депутат "Слуги народу" Олександр Качура навряд буде наполягати на розгляді цього проєкту.

Читайте також: У Раді заявили, що місцеві вибори треба провести навіть у разі масштабної захворюваності на COVID-19

"Я не впевнений, що це можливо. Щодо самих змін до постанови, то, на жаль чи щастя, ситуація наразі така, що внести зміни до постанови про оголошення виборів, яка була ухвалена Верховною Радою, м’яко кажучи, дуже складно. Це може поставити під сумнів організацію виборів, які сьогодні готуються, до яких готується вся держава. Раніше ми бачили позицію і представників Офісу президента, і представників громадського сектору та політичних партій. Наскільки мені відомо, то вона не змінювалася", - додав він.

Нагадаємо, Качура пропонував провести місцеві вибори не тільки в регіонах, але й на непідконтрольній території.

Як відомо, місцеві вибори призначені на 25 жовтня і їх проведуть всюди, крім непідконтрольних територій Донбасу та Криму.

1