У Сенаті США підтримали законопроєкт про військову допомогу Україні

Передбачається виділення 300 млн доларів на рік
Головне
У Сенаті США підтримали законопроєкт про військову допомогу Україні
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
22 Квітня 2021, 12:10
читать на русском

Комітет Сенату Конгресу США у закордонних справах підтримав законопроєкт про партнерство з Україною у сфері безпеки від 2021 роки (Ukraine Security Partnership).

Як повідомляє ВВС, законопроєкт передбачає збільшення щорічної військової допомоги для України до 300 мільйонів доларів, включаючи летальну зброю.

Законопроєкт є вкрай важливим і своєчасним в умовах ескалації агресивної поведінки Росії щодо України і нарощування військової присутності на кордоні та в окупованому Криму, - прокоментувала рішення посол України в США Оксана Маркарова.

Згідно із законопроєктом, передбачається виділення 300 млн доларів на рік на військову допомогу Україні і 4 млн доларів на рік на підготовку українських військовослужбовців.

Крім того, автори законопроєкту закликають адміністрацію США створити з європейськими союзниками робочу групу по Україні, а також призначити спецпосланця по Україні.

Рішення про надання допомоги Україні прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба:

Вітаю одностайне схвалення Комітетом у закордонних справах Сенату США законопроєкту про безпекове партнерство з Україною, що збільшує щорічну військову допомогу до 300 млн доларів, включно з летальною зброєю. США — надійний друг і союзник. Очікуємо швидке ухвалення документу в Конгресі.

Нагадаємо, законопроєкт ще повинні підтримати в Сенаті та у Палаті представників, а потім його повинен підписати президент США - тільки тоді закон набере чинності.

Читайте також

1