60 млн від США не покриють поїздку Зеленського до Байдена - експерт

Допомогу від США політолог вважає незначною
Ексклюзив
60 млн від США не покриють поїздку Зеленського до Байдена - експерт
Білий дім, США (Фото: getty images)
6 Вересня 2021, 16:19
читать на русском

Поїздка президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки не продемонструвала жодних зрозумілих результатів.

Таку думку висловив політолог Микола Спірідонов у коментарі Парламент.UA.

Він вважає, що ці зустрічі хоч і не принесли особливих результатів, провальними все ж таки не були, адже "Зеленський отримав певну зовнішню легітимізацію".

Загалом цей результат досягнутий: ні німці, ні американці не показують йому "червону картку", на відміну від Лукашенка, наприклад, Зеленського сприймають як одного з кандидатів на наступних виборах. З іншого боку, жодних зрозумілих результатів продемонстровано не було. Сполучені Штати Америки перед самим візитом вирішили додатково надати Україні ще 60 мільйонів доларів, але ця сума, у порівнянні з поточними витратами, скромна. Я навіть не певен, що вона набагато перевищує бюджет самої поїздки делегації до США, - пояснив Спірідонов.

Він також додав, що американський кредит на придбання їхніх же товарів — спірне досягнення, але позиції Зеленського всередині країни візит до США не послабив, хоча цього й очікували його політичні опоненти.

Нагадаємо, з 30 серпня по 5 вересня тривав візит українського президента (досьє Зеленського) до Сполучених Штатів Америки. Під час візиту до Америки Зеленський зустрівся із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Президенти ухвалили спільну заяву щодо стратегічного партнерства.

Читайте також наш матеріалГроші, нормандський формат та "Північний потік-2": про що говорили Байден та Зеленський 

Читайте також

Співавтори: Сергій Савінцев
1