Нормальна чоловіча розмова: Зеленський прокоментував зустріч із Байденом

Український президент розповів, на які теми спілкувався з американським лідером
Нормальна чоловіча розмова: Зеленський прокоментував зустріч із Байденом
Зеленський та Байден Фото: скрін з відео https://t.me/dom_channel/2548
2 Вересня 2021, 08:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував свою першу зустріч з американським лідером Джо Байденом У Білому Домі.

Вона була продуктивною, але проходила не постійно в "сонячній атмосфері", передає телеканал "Дом" слова українського президента.

Я не знаю, чи виникла між нами "хімія". Але те, що зустріч тривала дві години, говорить про те, що сторони дійсно зацікавлені в діалозі, й зацікавлені в результаті цього діалогу. Я вважаю, що в цілому зустріч пройшла в нормальній, продуктивній, але не постійно в сонячній атмосфері. Це була така нормальна чоловіча розмова, — оцінив зустріч Зеленський.

Ми обговорили дуже важливі теми. Передусім, тему безпеки. Я вважаю, що у нас є сильні аргументи. Ми почали зустріч тет-а-тет, а потім продовжили переговори розширеною групою. Була зроблена заява двох президентів (Спільна заява про стратегічне партнерство України та США, — Ред.), я вважаю, вона дуже потужна, — сказав Зеленський.

Серед інших тем, які встигли обговорити лідери двох країн, було і питання енергетичної безпеки.

Найбільш складне питання щодо імплементації "Північного потоку-2". З усіма ризиками, з якими це пов'язано, — сказав він.

Щодо питання оборони, то, за словами президента, з Байденом погодили "оборонну допомогу".

Є питання про безпеку в Чорноморському регіоні. Є предметні питання і предметні пропозиції. Ми їх будемо проговорювати та опрацьовувати з США. Думаю, що міністр оборони США обов'язково приїде до України, будемо чекати на його візит, — поінформував Зеленський.

Негативу з боку США до України, до мене особисто, до моєї команді, до Офісу президента — негативу не було зовсім. Нуль. Жодного аспекту, жодного слова. Це приємно, — підсумував український президент.

Нагадаємо, у США триває робочий візит українського президента Володимира Зеленського. 1 вересня глава держави провів першу зустріч з американським лідером Джо Байденом. Він нагадав йому про агресію Росії на Сході України, про загибель 15 тисяч українців у цій війні. Також Зеленський передав Байдену список полонених українців, яких російські окупанти утримують в Криму, на Донбасі та у самій РФ. Також президент подякував Байдену за допомогу, яку США надають Україні у час пандемії.

Під час зустрічі сторони ухвалили Спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки

Читайте також

1