Перша зустріч Зеленського та Байдена стартувала у Вашингтоні - відео

Президенти України та США поспілкуються віч-на-віч
Головне
Перша зустріч Зеленського та Байдена стартувала у Вашингтоні - відео
Зеленський та Байден Фото: скрін з відео https://t.me/dom_channel/2548
1 Вересня 2021, 21:21
читать на русском

У Білому домі (Вашингтон, США) розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джозефа Байдена.

Як повідомляє пресслужба українського президента, перед переговорами глави держав зроблять короткі заяви для ЗМІ. Після цього відбудуться перемовини у розширеному форматі, а також віч-на-віч.

Перед початком зустрічі з Байденом, Зеленський у Твіттері написав, що з американським президентом планує обговорити питання безпеки, зокрема енергетичної, оновлення стратегічного партнерства тощо.

На початку зустрічі Джо Байден привітав Володимира Зеленського та заявив, що в період святкування 30-річчя Незалежності України, партнерство між країнами міцнішає і стане ще міцніше.

Американський лідер запевнив, що в України і США є спільні цінності. Зокрема, що США хочуть бачити Україну цілісною, вільною і мирною.

Зеленський своєю чергою нагадав Байдену про російську окупацію та її військову агресію, що в Україні досі гинуть люди на Сході.

Ми втратили 15 тисяч кращих людей, - сказав він.

Також президент України повідомив, що президентові США передали список українських полонених, яких окупанти утримують на Донбасі та у Криму, а також в Росії.

Зеленський попросив американського колегу посприяти визволенню цих людей.

Нагадаємо, 1 вересня президенти України та США зустрілися уперше з того часу, як Джо Байден став главою Америки.

Раніше омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Зеленський під час зустрічі представить американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в окупованому Криму.

Читайте також

1