Зустріч Зеленського і Байдена: онлайн трансляція

Зустріч двох президентів розпочнеться о 21 годині за Києвом
Головне
Зустріч Зеленського і Байдена: онлайн трансляція
Візит Володимира Зеленського до США Фото: president.gov.ua
1 Вересня 2021, 17:25
читать на русском

Президент США Джо Байден прийме українського колегу Володимира Зеленського в знаменитому Овальному залі, а розмова лідерів триватиме максимум 2,5 години.

Як повідомляє PavlovskyNEWS, зустріч президентів запланована на 14:00 за місцевим часом у Вашингтоні (21:00 за київським часом). При цьому вже о 16:30 у Байдена заплановано економічний брифінг. Тобто пресконференції лідерів не буде.

Сайт Парламент.UA вестиме трансляцію. Слідкуйте за нашими новинами.

Розклад Джо Байдена 1 вересня

Розклад Джо Байдена 1 вересня Фото: PavlovskyNEWS

У коментарі "Суспільному" під час робочого візиту до Вашингтону президент України додав, що першою темою буде - це ситуація на окупованих Росією територіях.

У нас буде не просто питання-відповідь. У нас буде серйозна зустріч, декілька буде секторів нашої розмови. Складно сказати, з якого сами питання почати. Багато речей на які хочеться отримати не відповідь, а отримати бачення. Тим більше, що питання не в тому, що запитує Україна і що відповідає Америка. Мені здається, що у кожної сторони є питання і відповідь, - сказав Зеленський і додав, що планує почати зустріч з питань окупованих Криму і Донбасу.

Президенти також мають обговорити "болюче" питання "Північного потоку-2". При цьому Україна хотіла б домовитись про конкретні речі та гарантії з боку США, якщо газогін буде добудований.

Ще однією темою, яку планує підняти Зеленський, - інвестиції.

Читайте також

Нагадаємо, українська делегація на чолі з президентом Зеленським вилетіла до США 30 серпня, а повернеться у неділю, 5 вересня.

За даними українського посольства у США, президент Зеленський під час візиту до Америки планує зустрітися із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Також у президента заплановані дві важливі публічні презентації для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів.

Крім того, заплановане відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона. Після Вашингтону Зеленський має намір відвідати Каліфорнію.

Омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Володимир Зеленський під час зустрічі представить американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в окупованому Криму.

Читайте також