Україна та Британія підпишуть меморадум про розбудову флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів

Український флот має відбудуватись
7 Жовтня, 14:46 377

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Велика Британія підпишуть меморандум про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Про це президент (досьє Володимира Зеленського) розповів у коментарі виданню УНІАН під час офіційного візиту до Великої Британії.

Друге питання – це підписання меморандуму щодо розбудови Військово-морського флоту (Збройних сил України – ред.) – важливий стратегічний документ. Будемо на військово-морській базі та підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів, - уточнив Зеленський.

Президент переконаний, що в Україні знову з’явиться Військово-морський флот.

Мені здається, що це важливий, перший, потужний крок, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, 7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Велику Британію.

Під час візиту заплановані переговори президента з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Також заплановані зустрічі Зеленського зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, відвідання Лондонської фондової біржі та зустріч з британськими інвесторами.