Українці можуть самостійно розшифрувати свої аналізи: як це зробити

Цей сервіс не буде ставити діагнози, але допоможе визначити можливі ризики для здоров’я
Українці можуть самостійно розшифрувати свої аналізи: як це зробити
Helsi
11 Червня 2024, 17:48
читать на русском

Українці тепер зможуть швидко отримувати інформацію про свої лабораторні аналізи завдяки новому сервісу від Helsi, що працює на основі штучного інтелекту.

Цей сервіс не буде ставити діагнози, але допоможе визначити можливі ризики для здоров’я та надасть рекомендації щодо звернення до відповідних фахівців, повідомляє пресслужба Helsi. Крім того, користувачі отримають поради щодо здорового способу життя, включаючи харчування, фізичну активність та корисні звички.

Новий сервіс доступний для всіх користувачів мобільного додатку Helsi, які дозволили аналізувати свої дані. Для отримання інформації потрібно завантажити результати аналізів у PDF-форматі в додаток, де система розпочне їх обробку. Сервіс враховує вік та стать користувача для точного аналізу, тому зараз не може коректно досліджувати аналізи інших людей, наприклад, дітей чи батьків.

Сімейний лікар Дмитро Пемпко зазначає, що новий сервіс стане корисним як для медиків, так і для пацієнтів. Проте, він підкреслює, що додаток не замінює консультацію з лікарем. Він допоможе пацієнтам зрозуміти, що варто звернутися до спеціаліста, без створення паніки.

Генеральний директор Helsi Євген Донець повідомив, що розробкою сервісу займалася команда під керівництвом технічного директора та співзасновника Helsi Євгена Губича. Helsi+ спрямований на те, щоб не лише реагувати на вже існуючі проблеми, але й привчати користувачів до регулярного моніторингу свого здоров’я за допомогою штучного інтелекту.

Наразі сервіс підтримує розшифровку аналізів від трьох найбільших мереж лабораторій: «Сінево», «Діла» та «Ескулаб». Він обробляє загальні аналізи крові та сечі, що є найбільш поширеними запитами для визначення стану здоров’я. Послуга розшифровки наразі безплатна.

Helsi є електронною медичною інформаційною системою, яка дозволяє пацієнтам швидко записуватись на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію та замовляти медикаменти. Системою користуються понад 1600 медичних закладів та 50 000 лікарів по всій Україні, а кількість користувачів мобільного додатку Helsi вже досягла 8 мільйонів.

Читайте також

1