Українці отримають виплати до Дня Незалежності: хто та скільки

Пенсіонери та особи, які отримують щомісячне довічне грошове утримання, отримають виплати автоматично
Українці отримають виплати до Дня Незалежності: хто та скільки
Незалежність, Україна Фото: https://t.me/PressZakrada/2758
20 Червня 2024, 10:12
читать на русском

Ветерани війни та деякі інші категорії населення отримають грошову допомогу до Дня Незалежності України. Сума виплат коливається від 450 грн до 3100 грн.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Кому і скільки виплатять

  • 450 грн - учасники війни, колишні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, а також діти партизанів і підпільників.
  • 650 грн - члени сімей загиблих ветеранів війни, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, які не одружилися вдруге.
  • 1 000 грн - учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у таких місцях.
  • 3 100 грн - особи з особливими заслугами перед Батьківщиною.
  • 2 700-3 100 грн - особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, залежно від групи інвалідності (I група – 3 100 грн, II група – 2 900 грн, III група – 2 700 грн).

Як отримати виплати

Пенсіонери та особи, які отримують щомісячне довічне грошове утримання, отримають виплати автоматично. Для інших категорій населення, які не перебувають на обліку в Пенсійному фонді України або на службі у силових міністерствах та відомствах, необхідно звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду із заявою та підтверджуючими документами.

Читайте також

1