Українці отримають змогу безкоштовно отримати освіту в ІТ, - Мінцифри

Головне
Студентом в одній зі шкіл може стати людина без досвіду та без відповідної професії
Головне
29 Червня, 18:27

Уряд працює над тим, щоб збільшити частку ІТ ВВП України до 10%, але для цього необхідно підготувати багато спеціалістів. Тому, Мінцифри разом з міжнародними партнерами запускають новий освітній проєкт "IT Generation".

Про це заявив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час брифінгу в "Медіацентрі Україна – Укрінформ".

Саме питанню освіти треба приділяти більше часу. За останні пів року ми напрацювали алгоритм розвитку ІТ освіти – що потрібно конкретно зробити, щоб задовільнити той попит та забезпечити всі потреби, - заявив міністр.

Федоров наголосив, що реформа ІТ освіти містить багато етапів: зміна підходів до вивчення інформатики в школах, зміна підходу до управління ЗВО в напрямку технологій, введення нових спеціальностей та інші етапи.

Так, на першому етапі планується навчити тисячу українців ІТ спеціальностям. Це не лише розробка, але й навички менеджменту та дизайн. На другому етапі – навчання пройдуть близько 2 тисяч українців. Далі планується безплатно навчити 30-40 тисяч громадян.

Суть проєкту полягає в тому, що ми обираємо кращі школи, онлайн і офлайн, даємо їм можливість зібрати заявки від українців, які не працювали в ІТ, пройти співбесіду. Вже після цього, наші партнери сплачуватимуть 100% навчання українців, які пройшли співбесіду, та зможуть працювати в найбільш прогресивній галузі,- наголосив міністр.

Студентом в одній зі шкіл може стати людина без досвіду та без відповідної професії.

Ми допомагаємо українцям, які залишилися без роботи, а також розвиваємо онлайн освіту, - наголосив Федоров.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України запустив державну програму для майбутніх айтівців.