Українці, які хочуть перейти у сферу IT, зможуть отримати стипендії від держави

Уряд запустив державну програму для майбутніх айтівців
Українці, які хочуть перейти у сферу IT, зможуть отримати стипендії від держави
Ноутбук (фото: Pexels)
24 Червня 2022, 20:29
читать на русском

Кабінет Міністрів України запустив державну програму для майбутніх айтівців.

Про це повідомляє урядовий портал.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, програма для охочих українців матиме назву "Старт в IT".

Це програма стипендій у розмірі до 30 тисяч гривень для навчання та отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика або графічного дизайнера. Кошти можуть бути витрачені тільки на оплату школи або курсів, які визначить Міністерство цифрової трансформації, - зазначив він.

Глава уряду додав, що загалом ця програма дозволить 60 тисячам українців перейти в IT. Загальний бюджет становить 1,8 млрд гривень.

Ця програма не для студентів і не для ІТ-фахівців. Ця програма для людей, які мають попередній досвід роботи, але зараз, наприклад, цю роботу втратили або знаходяться в простої і хочуть оволодіти новими навичками для нової кар'єри, - уточнив прем'єр-міністр.

Раніше повідомлялось, що гроші можна буде направляти лише на розвиток, наймання співробітників, підготовку моделі і початкове фінансування. Пріоритет у фінансуванні буде для тих, хто орієнтований на експорт.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України запускає нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни. Так, українці отримають безповоротні гранти на бізнес.

1