Кабмін виділить гранти майбутнім IT-шникам: хто може отримати

Гроші можна буде направляти лише на розвиток, наймання співробітників, підготовку моделі і початкове фінансування
Важливо
Кабмін виділить гранти майбутнім IT-шникам: хто може отримати
Робота за ноутбуком Фото: Pexels
10 Червня 2022, 19:46
читать на русском

Кабінет міністрів планує запустити програму підтримки майбутніх IT-шників. На їх навчання будуть виділятися гранти.

Про це повідомляє урядовий портал.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, держава готова вкладатися у створення українських стартапів.

Український фонд стартапів буде викуповувати частку у новостворених компаній. Програма спрямована на IT-підприємців-початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу і шукають фінансування на стадію створення тестової моделі, - зазначив глава уряду.

Гроші можна буде направляти лише на розвиток, наймання співробітників, підготовку моделі і початкове фінансування. Бюджет програми - 10 млрд гривень на рік, але пріоритет у фінансуванні буде для тих, хто орієнтований на експорт.

Шмигаль наголосив, що IT-фахівці стали справжнім середнім класом в Україні, тому треба допомогти тим, хто хоче перейти в цей сектор.

Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або іншу технічну спеціальність, зможуть отримати грант, який можна буде витратити тільки на навчання на IT-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які після цього зможуть знайти роботу в цій сфері, - додав прем'єр.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України запускає нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни. Так, українці отримають безповоротні гранти на бізнес.

Читайте також

1