Українці розповіли про своє ставлення до розвитку подій в Україні

Україна зможе подолати наявні проблеми у найближчі кілька років, каже майже третина громадян
Українці розповіли про своє ставлення до розвитку подій в Україні
Українці (Фото: picabu)
26 Червня 2024, 23:45
читать на русском

33% українців вважають, що події в країні розвиваються у правильному напрямі, тоді як 47% дотримуються протилежної думки.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 12 червня 2024 року.

Соціологи зазначають, що попри зниження частки тих, хто вважає напрям розвитку подій правильним, їхня кількість все ж залишається більшою, ніж перед початком повномасштабної війни у грудні 2021 року (20% проти 65,5%).

З моменту початку війни кількість оптимістично налаштованих українців значно зросла: з 20% у грудні 2021 року до 51% у вересні-жовтні 2022 року, досягнувши піка у 61% у лютому-березні 2023 року. Однак, останнім часом спостерігається тенденція до зниження цього показника.

Окрім цього, 29% опитаних вірять, що Україна зможе подолати наявні проблеми у найближчі кілька років, 46% — що країна подолає їх у довшій перспективі, а 11% вважають, що це неможливо (решта респондентів не визначилися).

Опитування проводилося в рамках Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", фінансованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Соцопитування здійснює Pact в Україні. Всього було опитано 2016 респондентів віком від 18 років методом face-to-face у різних областях України та місті Києві.

Читайте також