Українці за кордоном мають лише два дні, щоб стати на військовий облік

Військовозобов'язані можуть стати на облік дистанційно або прибути особисто до ТЦК
Українці за кордоном мають лише два дні, щоб стати на військовий облік
Військовий облік, військовий квиток
13 Червня 2024, 15:54
читать на русском

Українці, які перебувають за кордоном, мають лише два дні, щоб стати на військовий облік. До 14 червня військовозобов'язані чоловіки повинні зареєструватися у посольствах або консульствах України.

Це вимога нового закону №3633-ІХ, який набрав чинності 16 травня. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, громадяни України, які виїхали за кордон на тривалий термін і були офіційно зняті з військового обліку, зобов'язані зареєструватися протягом 30 днів.

Процедуру можна виконати декількома способами:

  1. Особисто прибути до Територіального Центру Комплектування та Соціальної Підтримки.
  2. Подати заяву разом із необхідними документами та копією першої сторінки паспорта через територіальний центр, СБУ або через консульську установу за кордоном.

Також тепер військовозобов'язані можуть стати на облік дистанційно, подаючи заяву в закордонну дипломатичну установу особисто або поштою. Установа передасть документи до відповідних органів в Україні.

Ці нововведення спрямовані на те, щоб спростити процес і забезпечити ефективний облік військовозобов'язаних громадян, що перебувають за межами України.

Крім цього, українські чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорт за кордоном без військово-облікових документів.

Читайте також

1