Українка розробила космічний стартап для кращого вирощування урожаю

Стартап допомагає фермерам отримувати різноманітні дані про стан їхнього врожаю
29 Січня, 03:10 404
Українка Анастасія Волкова розробила власний стартап в Австралії: завдяки штучному інтелекту та супутниковим даним фермери вирощують кращий урожай.
Про це дівчина розповіла в  інтерв'ю BBC News Україна.
За її словами, супутникові дані дають змогу бачити ферми і отримувати більше інформації, ніж якщо ти безпосередньо на тих фермах знаходишся.
Ми даємо фермерам рекомендації - кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій - виснажені і потребують добрив, - пояснювала дівчина.

Сервіс працює за передплатою та допомагає фермерам отримувати різноманітні дані про стан їхнього врожаю. Зокрема, Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту і на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм. Користувач, приміром, може отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, потенційної дохідності його поля тощо.

Читайте також

Стартап Flurosat надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Послугами Flurosat станом на кінець 2020 року користувалися понад тисяча компаній з 15 країн світу.

До того ж ВВС включила її у список найбільш впливових та надихаючих жінок 2020 року.

Нагадаємо, що японська телекомунікаційна компанія-гігант NTT East розробляє дрони, які розпилюватимуть над полями насіння і пестициди, щоби допомогти впоратися з нестачею робочої сили на фермах.