Вчені "навчили" штучний інтелект розпізнавати коронавірус

Під час тестування алгоритм встановив наявність коронавірусу у 98,5% випадків людей
Вчені "навчили" штучний інтелект розпізнавати коронавірус
Коронавірус (фото: ВВС)
4 Листопада 2020, 02:03
читать на русском
Вчені Массачусетського технологічного інституту розробили алгоритм на основі штучного інтелекту, який може виявити ознаки коронавірусу (COVID-19) у звучанні кашлю людини.

Про це повідомляє BBC.

Під час тестування алгоритм встановив наявність коронавірусу у 98,5% випадків людей, які до того отримали офіційний позитивний тест на COVID-19. Також повідомляється, що для учасників групи, із безсимптомним перебігом захворювання, результат випробовування алгоритму був на 100% достовірним.

Спосіб, яким ви видаєте звуки (кашлю) змінюється, коли у вас COVID-19, навіть, якщо у вас немає симптомів, - пояснив один із співавторів дослідження Брайян Субірана.

Читайте також

Також він додав, що людське вухо не здатне уловити ці зміни. Нині дослідники очікують на схвалення винаходу.

Нагадаємо, що в аеропорту Гельсінкі почали експеримент з використанням тренованих собак для виявлення хворих на коронавірус - як додатковий захід до традиційного тестування. Пілотний проєкт проходить у столичному аеропорту Вантаа. У навчальному експерименті бере участь команда із 15 собак та 10 інструкторів - волонтерів, яких спонсорує приватна ветеринарна клініка. Серед обраних для навчання собак - німецькі вівчарки, лабрадори, бордер-коллі, спанієлі та безпородні.

1