Українським пекарям пропонують зменшити кількість солі в хлібі та хлібобулочних виробах

МОЗ заявило, що це можна робити поступово, щоби споживачі звикали до менш солоного смаку
Українським пекарям пропонують зменшити кількість солі в хлібі та хлібобулочних виробах
Хліб
14 Червня 2024, 16:48
читать на русском

Українці споживають в середньому 12,6 г солі на добу, що значно перевищує рекомендовану ВООЗ норму у 5 г.

Згідно з Національним дослідженням STEPS, значна частина цієї солі надходить з хліба, якого кожен українець вживає близько 250 г на день. Вміст солі у хлібі коливається від 1,07 до 1,7 г на 100 г, що означає, що один шматок хліба може містити до 0,68 г солі.

Таким чином, лише з хлібом українці споживають від 2,5 до 4,25 г солі на день, що становить половину або більше від рекомендованої норми.

Міністерство охорони здоров'я запропонувало українським виробникам хліба зменшити кількість солі у продукції до 0,9 г на 100 г. Цю зміну можна впроваджувати поступово, щоб споживачі звикли до менш солоного смаку.

Крім того, підвищувати смакові якості випічки можна за рахунок використання трав, спецій та ферментованих продуктів. Ці питання обговорювалися на нараді з представниками Всеукраїнської асоціації пекарів.

Нагадаємо, що українські пекарі попереджають про можливе значне здорожчання хліба через регулярні відключення електроенергії та зростання вартості електрики.

Читайте також

1