Уряд затвердив зміни до порядку компенсації вартості послуги "муніципальна няня"

Визначено вимоги до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги
1 Жовтня, 07:27 365

Уряд на черговому засіданні затвердив постанову "Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня".

Ініціатива "муніципальна няня" була запроваджена Мінсоцполітики у січні 2019 року та реалізовувалася у межах пілотного проекту. За результатами аналізу її впровадження виявлено низку питань, що потребують врегулювання, повідомили у прес-службі уряду.

Кабміном було визначено вимоги до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги з догляду муніципальній няні.

Наразі 34,6 тис. осіб отримують компенсацію з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня", на цю бюджетну програму у 2020 році передбачено 268, 8 млн гривень.

Читайте також

Нагадаємо, починаючи з 1 січня 2019 року надається відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років. Станом на 1 січня 2019 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років становить 1650,00 грн.

Відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків (усиновлювачів), опікуну дитини до трьох років.

Право на отримання відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" мають громадяни України, іноземці без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років з муніципальною нянею.