Уряд затвердив зміни до порядку компенсації вартості послуги "муніципальна няня"

Визначено вимоги до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги
Уряд затвердив зміни до порядку компенсації вартості послуги "муніципальна няня"
діти (Фото: depositphotos)
1 Жовтня 2020, 07:27
читать на русском

Уряд на черговому засіданні затвердив постанову "Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня".

Ініціатива "муніципальна няня" була запроваджена Мінсоцполітики у січні 2019 року та реалізовувалася у межах пілотного проекту. За результатами аналізу її впровадження виявлено низку питань, що потребують врегулювання, повідомили у прес-службі уряду.

Кабміном було визначено вимоги до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги з догляду муніципальній няні.

Наразі 34,6 тис. осіб отримують компенсацію з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня", на цю бюджетну програму у 2020 році передбачено 268, 8 млн гривень.

Читайте також

Нагадаємо, починаючи з 1 січня 2019 року надається відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років. Станом на 1 січня 2019 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років становить 1650,00 грн.

Відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків (усиновлювачів), опікуну дитини до трьох років.

Право на отримання відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" мають громадяни України, іноземці без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років з муніципальною нянею.

1