В Міноборони анонсували важливе оновлення в застосунку "Резерв+"

QR-код остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперових військово-облікових документів
Головне
В Міноборони анонсували важливе оновлення в застосунку "Резерв+"
Резерв+
9 Червня 2024, 14:34
читать на русском

У мобільному застосунку "Резерв+" з'явиться нова функція, яка спростить процес мобілізації.

З 18 червня у "Резерв+" буде додано можливість використовувати QR-код, що дозволить електронні дані прирівняти до паперових військових документів. Про це оновлення оголосив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

"QR-код остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперових військово-облікових документів", - повідомив Лазуткін.

На сьогодні свої дані у "Резерв+" оновили понад 1,6 млн військовозобов'язаних, призовників і резервістів, з них понад 200 тисяч – жінки.

Крім цього, Міноборони працює над впровадженням електронних направлень на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) у "Резерв+". Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко зазначила, що планується запровадження можливості отримання електронного направлення на ВЛК для тих, хто має статус "обмежено придатний".

"Ми зараз працюємо над тим, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично йти до ТЦК та СП. За бажанням особи, це можна буде зробити через 'Резерв+'. Це за бажанням людини", - розповіла Черногоренко.

Військовозобов'язані громадяни зможуть обрати, чи отримати направлення на ВЛК під час особистого візиту до ТЦК, чи через застосунок "Резерв+". Хоча наразі технічної можливості для цього ще немає, але це нововведення дозволить зменшити навантаження на ТЦК і уникнути додаткових черг.

Читайте також

1